Opstart van IT Lynx

Opstart van IT Lynx

In juli 2016 startte Mark De Saeger met IT Lynx. “Na jarenlang ervaring als IT consultant voor verschillende bedrijven, bracht ik deze oplossing op de markt vanuit de vraag van klanten. Als informaticus kreeg ik al vaak telefoontjes van klanten die alle gegevens kwijt zijn. Omdat er brand uitbrak, omdat een laptop gestolen werd, of zelfs gewoon omdat de back-up USB-schijf het opeens niet meer lijkt te doen. Een online back-up zorgt ervoor dat je je gegevens nooit kwijt kan raken”, vertelt De Saeger.

Alle gegevens worden geback-upt naar een datacenter. “Ik ben geen fan van gegevens in de cloud zetten, omdat je nooit weet wie er allemaal meeleest. Ook datacenters in het buitenland vallen onder een andere wetgeving dan de Belgische. Daarom werken we bij IT Lynx uitsluitend met een Belgisch datacenter.”

Daar blijft het niet bij. Met de oplossing kan je ook met verschillende mensen op verschillende toestellen tegelijk aan een bestand werken. Maar je kan ook video’s en foto’s delen, je beveiligingscamera aansluiten, vorige versies van bestanden recupereren, noem maar op.

Ook wie bestanden heeft waarop het beroepsgeheim van toepassing is, heeft IT Lynx de ideale oplossing. Alle gegevens kunnen geëncrypteerd worden opgeslagen met een AES 256 bit-encryptiesleutel (minimum 43 tekens). Via een beveiligde verbinding wordt een externe back-up gemaakt naar het datacenter. De encryptie blijft behouden via de verbinding en in het datacenter, waardoor de gegevens dus op geen enkel moment door iemand gelezen kunnen worden. Dit geldt ook voor IT Lynx en het datacenter.

“De mogelijkheden zijn eindeloos, en worden steeds individueel besproken met elke klant. Want een fotograaf heeft bijvoorbeeld andere noden dan een transportbedrijf of een advocatenkantoor. Een persoonlijke aanpak is ons stokpaardje”, sluit De Saeger af.

About the Author

MarijkeP subscriber